A nyártól elbúcsúztunk. Az ősz, ami inkább indián nyár, csodás napsütéssel ajándékoz meg minket továbbra is. A lakás ablakait szélesre tárva jöttünk össze ismét egy közös főzőcskézésre, Szani javaslatára most egy három fogásos mexikói menüsort elkészíteni. A korábbi KockacZukor bevetésekről részletesen írtam, de most úgy gondolom, beszéljenek inkább a fotók. ;-)
Köszönet Szaninak és Vikinek! :D
All rights reserved (c) 2014
PALOMAS – a welcome drink
Hozzávalók 4 személyre:
·
2,5 dl tequila
·
2-3 lime leve
·
6 dl grapefruit lé
·
2 csipet só
Elkészítés:
A tequilát, lime
levet és a sót koktél shakerben összerázzuk, hozzáadjuk a jégkockát. 4 pohárba
szétosztjuk a keveréket, majd poharanként kb. 100-200 ml grapefruit levet
öntünk rá.
All rights reserved (c) 2014
ERDEI GOMBÁS QUESADILLAS
Hozzávalók:
·
2 ek olívaolaj
·
250 g gomba vegyesen: shiitake, laska, barna
csiperke
·
1 közepes fej hagyma
·
1 jalapeno chili paprika
·
1 gerezd fokhagyma
·
1 közepes paradicsom
·
1 tk oregano, só, korianderlevél
·
tortilla lap
·
200 g mozzarella sajt
Elkészítés:
Olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, chili
paprikát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és paradicsomot, majd addig
pároljuk, míg a gomba puha lesz, és a kiengedett lé nagy része elpárolgott. Sóval,
borssal, oregánóval fűszerezzük. A tortilla lapokat seprenyőben megpirítjuk a sajttal
együtt, rátesszük a fűszeres gombát, félbe hajtjuk a tortillát, majd mindkét oldalát
aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor friss korianderrel megszórjuk.
GUACAMOLE
Hozzávalók:
- 2 db érett avokádó
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 db paradicsom
- 2-3 szál friss koriander zöld
- fél lime (zöldcitrom) leve (citrommal helyettesíthető)
- 1 kisebb chili paprika (ízlés szerint, el is hagyható)
- só, bors
Elkészítés:
A hozzávalókat krémesre keverjük. ;-)
All rights reserved (c) 2014
MANDULÁS CSIRKE TEQUILA SZÓSZOS
GOMBÁVAL
Hozzávalók:
·
4 csirkemell filé
·
10 dkg mandula
·
3 ek liszt
·
só
·
1 gerezd fokhagyma
·
oregano, kakukkfű, bors
·
1 tojás
·
2 ek tej
·
3 ek olívaolaj
·
2 ek vaj
·
250 g gomba (lehet csiperke)
·
1 chili paprika
·
70 ml tequila
·
csirke alaplé (lehet leveskockából is)
·
1 kis fej hagyma vagy zöldhagyma
Elkészítés:
A csirkemellet közepesen nagy darabokra vágjuk,
mandulás panírba forgatjuk, majd olajban kisütjük. A serpenyőbe újra olajat hevítünk, beletesszük
a hagymát, fokhagymát, chili paprikát, majd a gombát és puhára pároljuk. A szósz elkészítéséhez egy tiszta serpenyőt
felmelegítünk, majd levesszük a tűzről, beleöntjük a tequilát, hagyjuk, hogy az
alkohol tartalmából veszítsen kicsit, majd visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk
a csirke alaplevet, zöldhagymát és kakukkfüvet. Ebbe beletesszük a fűszeres
gombát, vajat adunk hozzá és 3-5 percig főzzük. A kisütött csirkével tálaljuk a
gombás szószt, lehet díszíteni avokádóval, köretnek barnarizst készíthetünk
hozzá.
All rights reserved (c) 2014
All rights reserved (c) 2014
CHURROS
Hozzávalók:
- 1 csésze víz (2 dl)
- 6-7 dkg vaj
- 2 ek barna cukor
- fél tk só
- 12-14 dkg liszt
- fél tk ánizs mag (összetörve)
- 1 tojás
- fél tk mandula kivonat és ánizs kivonat
- olaj
- fahéj, és/ vagy chilis csokoládé
Elkészítés:
Egy edényben összekeverjük a vizet, vajat, cukrot
és sót. Közepes lángon melegítjük, majd amikor felolvadtak a hozzávalók,
hozzáadjuk a lisztet, ánizs magot és erősen összekeverjük fakanállal. Addig
főzzük, amíg egy labda formájú masszát kapunk, ami elválik az edény falától.
Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk hűlni 10 percig. Hozzáadjuk a tojást, a mandula és
ánizs kivonatot, elkeverjük. Olajat hevítünk egy serpenyőben, amibe belenyomjuk
a kb. 8-10 cm-es tésztát egy tortadíszítő zsák (habzsák) segítségével.
Aranybarnára sütjük, majd melegen fahéjas porcukorba hempergetjük, vagy chilis
csokiba mártogatjuk.
QUE
APROVECHE!
-KoczkacZukor/ Naky's food photography-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése