Már régen szemeztem a medvehagymával, de mivel még soha nem dolgoztam vele, kicsit be voltam parázva, hogy vajon mit hozok én ebből össze.
Ma szabin voltam, és az ügyeim elintézése után elmentem edzeni, majd a nyárra készülve szoliba is. Bár tudom, hogy a hófehér bőröm barna soha nem lesz, azért a három pöttynyi szeplőért is érdemesnek tartottam befeküdni a gépbe. Az aktív napomhoz valahogy nem illett volna a nehéz pogácsa, így a medvehagymából krémlevest készítettem. Hogy még egy kis csavart tegyek az ízekbe, pirítottam hozzá diót.
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
3 kanál liszt
20 gr vaj
vegeta
2 leveskocka
1 kk szerecsendió
1-2 gerezd fokhagyma
200 ml főzőtejszín
bors
Elkészítés:
A vajból és lisztből rántást készítünk, majd hozzáadunk fél liter-liter vizet. Amíg elkezd forrni, a medvehagymát aprító gépben felaprítjuk, és hozzáadjuk a leveshez. Beletesszük a lébe a leveskockákat, a szerecsendiót, borsot, vegetát, az összezúzott fokhagymát. Hagyjuk rottyanni. Miután a tejszínt is beletettük, turmixolunk még egyet a levesen.
Diót apró darabokra vágunk, és serpenyőben megpirítunk. Megszórjuk vele a kész levest!
Forrón szürcsölve a legjobb! ;-)
-KcZ-
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2014
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése