2015. szeptember 27., vasárnap

VEGATACO

Vége lett a nyárnak.. az elején talán még nem is figyeltünk fel a körülöttünk lévő világ változásaira, mára viszont már mindennapos híreken aggódunk, vagy ha van aki nem aggódik, akkor is minden nap olvashatja, hallgathatja.. azokat az információkat, amiket megosztanak velünk. Számomra az aggasztó éppen az, hogy nem tudjuk, mi zajlik a háttérben.

Emellett viszont az életünk és mindennapjaink folynak tovább. Az álmok élnek, közelednek a beteljesüléshez, mégha nem is pontról pontra úgy, ahogy azt elképzeltem. Azt viszont, hogy nem minden pont felel meg a fejemben megszületett forgatókönyvnek, nem jelenti azt, hogy amit ad az élet, az ne lenne ennél sokkal jobb. J

Párizsból hazatérve az indián nyár fogadott minket. A hétvégék a szabadban és természetben teltek, egészen a szeptember utolsó hétvégéjéig, amikor is eleredt az eső, és két napig abba sem hagyta. Imádtam a nyitott erkély ajtó mellett az illatát magamba szippantani, miközben a lakást raktam rendbe. Előkerültek a teafüvek, és a kötött zoknik, és természetesen sütöttem-főztem. Készült „hagyományos” rántott husis, krumplipürés ebéd, desszerttel és készült egy finom tofus, kuszkuszos vacsora is, csak azért, hogy új ízeket is kóstoljunk.     


All rights reserved (c) 2015

Hozzávalók:

  • 4 db teljes kiőrlésű tortilla lap
  • 1 kocka füstölt tofu
  • 2 csomag mexikói fűszerezésű kuszkusz (200 g)
  •  1 citrom leve
  • 2 ek taco fűszer
  •  2-3 tk Jamie Oliver spicy cowboy füstölt fűszeréből
  • 2 marék lucernacsíra
  •  4 marék rukkola
  • 4 ek light majonéz
  • 2 ek szezámmagolaj
  •   1 dl tej
  •  1 tk cukor vagy xilit

Elkészítés:

A tortilla lapok mindkét oldalát megpirítom forró serpenyőben.

A fűszeres kuszkuszra két és félszer annyi vizet öntök, mint amennyi a kuszkusz, és hagyom 10 percen át állni. A tálat közben lefedem. (Természetesen a kuszkuszt magad is fűszerezheted.)

A füstölt tofut apró kockákra vágom, és szezámmagolajon megpirítom. Hozzáadok 3-4 ek taco fűszert és 1 dl tejet. Ha az ízek jól összesültek, akkor ezt a sült tofut, hozzákeverem a fűszeres kuszkuszhoz. Hozzáadom Jamie fűszerét, és ráfacsarom a citrom levét, illetve keverek hozzá egy kevés xilitet is. Ha szeretnéd még sokoldalúbbá tenni a kuszkuszt, akkor pirított, összetört magokat is tehetsz hozzá.

A tortilla lapok belsejének a felét megkenem light majonézzel, teszek rá bőven csírát és rukkolát, majd a felére rámerek 3-4 ek kuszkuszos, tofus keveréket. A tortillát félbehajtom. Ezt megismételem annyiszor, ahány tortilla lapom és töltelékem van.


All rights reserved (c) 2015


-KockacZukor-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése