Se
tej, se tojás, se búzaliszt, se cukor. ;-))
All rights reserved (c) 2017.
Hozzávalók:
·
210
g zabliszt
·
4
ek olívaolaj
·
2
ek útifű maghéj
·
2
ek kakaó
·
8
ek eritrit
·
10
g élesztő
·
50
g kókuszzsír
·
180
g víz
·
csipet
só
·
2
ek lenmag frissen darálva
Elkészítés:
A lenmagot ledaráljuk
és pár evőkanál addig keverjük, amíg zselés állaga lesz.
Az élesztőt langyos vízben elkeverjük és félretesszük. A liszthez hozzákeverjük
a csipet sót és két evőkanál eritritet. Az élesztős vízhez keverjük az útifű
maghéjat és az olívaolajat. A folyékony keveréket a lisztre öntjük, hozzáadjuk
a lenmag keveréket és összedolgozzuk a tésztát. Letakarjuk, és 30 percre
félretesszük. A kókuszzsírt megolvasztjuk és összekeverjük a kakaóval és hat
evőkanál ertitrittel. A tésztát két részre osztjuk, és kinyújtjuk, majd megkenjük
a kakaóval. Feltekerjük a tésztát. Ugyanezt megismételjük a tészta másik
felével is. A rúdból 1 cm-es csigákat vágunk, és sütőpapírral kibélelt tepsiben
kicsit hagyjuk kelni, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percen át sütjük.
Amennyiben nem elég édes, csurgass kevés mézet a tetejére.
All rights reserved (c) 2017.
Jó
étvágyat!
-KockacZukor-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése