Pocak kipurcant, pocak nem szeretne egy jó ideig se zsírosat,
se cukrosat, se magyarosat, se mákosat, se krémeset, se cupákosat. Amire vágyik
az a könnyed és ízes étel.
Készítettem is egy tál VAJBABOT KAPRIBOGYÓS-TONHALAS ÖNTETTEL!
Hozzávalók:
2 ek majonéz
1 dl natúr joghurt
2 gerezd lereszelt fokhagyma
2 ek lecsöpögtetett kapribogyó
só és bors
1 kis méretű citrom reszelt héja és átszűrt leve
Elkészítés:
A
lefagyasztott babot puhára főztem. Bár a receptben nem volt benne, de én a lébe tettem egy marhahúsleves kockát is, hogy a bab is kapjon egy kis ízt. A tonhalat, a majonézt, a joghurtot, a
reszelt fokhagymát és kapribogyót botmixerrel összepépesítettem, majd sóztam és
borsoztam, végül beletettem a reszelt citromhéjat és citromlevet. A babot még
melegen kevertem össze az öntettel. Ezután persze hagytam kihűlni, majd
betettem a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Pirítóssal vagy füstölt sajttal kiegészíthető a sali.
Pocak elégedett volt. ;-)
-KcZ-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése