2013. július 9., kedd

A FÖLDÖNKÍVÜLI ÉS A FOKHAGYMÁS CzUKORBORSÓKRÉM


All rights reserved (c) 2013
Dekoráció: www.butlers.hu

A reggelt azzal kezdtem, hogy az orromat csípte valami bűz a konyhában.. Hát kivittem gyorsan a szemetet, és kiszellőztettem. De semmi.. az a gyomorforgató szag továbbra is ott volt. Elkezdtem szaglászni a levegőben és követtem ennek a szagszörnyűségnek az útját. A hagymákig jutottam, amiket egy kosárban őrzök a földön.. de semmi. Minden rendben volt a hagymáimmal. Viszont a bűz felerősödött, így muszáj volt befogni az orromat. Nyomon voltam. A hagymák mellett egy zacskóban tartok sok egyéb zacskót, ami a bevásárlásokból összegyűlik.. kiszedtem, szagolgattam.. még mindig semmi.. De ahogy ezt a zsákot kiszedtem az asztal alól észrevettem a kis szemét bűnözőt.. egy apró krumplit, ami már száz lábat eresztett, bemászott a sarokba, és ott sunnyogott eddig a percig. Olyan volt mint egy földönkívüli a millió kis gyökerével és a belőle csorgó trutyival.. 

E.T.-t két ujjal megfogtam és egészen a szemétledobóig vittem, ahol is sikeresen megsemmisítettem. Visszatérvén a konyhába tudtam, hogy ez egy JEL volt.. annak a jele, hogy ideje kivakarni a konyhám minden sarkát. ;-)

Miután a mini helység újra csillogott-villogott, megjött a kedvem a főzőcskéhez is. 

Cukorborsót főztem, majd azt pépesítettem. Egy serpenyőben kockára vágott fokhagymát és hagymát fokhagymás  fűszervajon megpirítottam, és ezt is pépesítve a krémemhez adtam. Vegetával, sóval, borssal ízesítettem. Hagytam a krémet kihűlni. Ezt a remeket mozzarellával és parmezánnal is tálalhatod pirítóson. Még frissebb lesz az íze ha a tetejére menta levelet is teszel, vagy ha meglocsolod egy kis lime lével.

Igazi nyári íz, ami laktat, és egészséges!

Ne hagyd ki!

-KcZ-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése