Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Már régen sütöttem, és mivel tegnap este új társaságba készültem, ezért készítettem gyorsan valami finomat, amit a házigazdának el is vihettem. A receptet nem én találtam ki, az interneten találtam. Azonnal beleszerettem. Íme:
Hozzávalók:
1 dl tej
1 tégely mascarpone
1 db citrom reszelt héja
2 db citrom leve
1/2 csomag sütőpor
1 csipet szódabikarbóna
2 db tojás
150 gr xilit
100 gr vaj
250 gr teljes kiőrlésű rozsliszt
2 kanál darált mák
1 csipet só
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Elkészítés:
A vajat össze kell keverni a cukorral, majd a tojásokkal. A mascarpone-val és tejjel krémesre keverjük. Ezután beletesszük a citrom héját és levét is. Ezután következik a sütőpor, a szódabikarbóna és a liszt. A végén keverd bele a mákot is. A torta formát margarinnal ki kell kenni, meg kell hinteni liszttel, majd finoman el kell simítani benne a masszát. Előmelegített sütőben 170-200 fokon fél órán át kell sütni.
Ha a kész tésztát nem érzed elég citromosnak, készíts még külön citromkrémet is hozzá.
Jó étvágyat!
-KcZ-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése