2014. szeptember 27., szombat

HÁROM FOGÁS MEXIKÓI

A nyártól elbúcsúztunk. Az ősz, ami inkább indián nyár, csodás napsütéssel ajándékoz meg minket továbbra is. A lakás ablakait szélesre tárva jöttünk össze ismét egy közös főzőcskézésre, Szani javaslatára most egy három fogásos mexikói menüsort elkészíteni. A korábbi KockacZukor bevetésekről részletesen írtam, de most úgy gondolom, beszéljenek inkább a fotók. ;-)

Köszönet Szaninak és Vikinek! :D


All rights reserved (c) 2014

PALOMAS – a welcome drink

Hozzávalók 4 személyre:

·         2,5 dl tequila
·         2-3 lime leve
·         6 dl grapefruit lé
·         2 csipet só

Elkészítés:

A tequilát, lime levet és a sót koktél shakerben összerázzuk, hozzáadjuk a jégkockát. 4 pohárba szétosztjuk a keveréket, majd poharanként kb. 100-200 ml grapefruit levet öntünk rá.  


All rights reserved (c) 2014

ERDEI GOMBÁS QUESADILLAS

Hozzávalók:

·         2 ek olívaolaj
·         250 g gomba vegyesen: shiitake, laska, barna csiperke
·         1 közepes fej hagyma
·         1 jalapeno chili paprika
·         1 gerezd fokhagyma
·         1 közepes paradicsom
·         1 tk oregano, só, korianderlevél
·         tortilla lap
·         200 g mozzarella sajt

Elkészítés:

Olajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, chili paprikát. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és paradicsomot, majd addig pároljuk, míg a gomba puha lesz, és a kiengedett lé nagy része elpárolgott. Sóval, borssal, oregánóval fűszerezzük. A tortilla lapokat seprenyőben megpirítjuk a sajttal együtt, rátesszük a fűszeres gombát, félbe hajtjuk a tortillát, majd mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk. Tálaláskor friss korianderrel megszórjuk.

GUACAMOLE

Hozzávalók:

  • 2 db érett avokádó
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 2-3 szál friss koriander zöld
  • fél lime (zöldcitrom) leve (citrommal helyettesíthető)
  • 1 kisebb chili paprika (ízlés szerint, el is hagyható)
  • só, bors
Elkészítés:  

A hozzávalókat krémesre keverjük. ;-)


All rights reserved (c) 2014

MANDULÁS CSIRKE TEQUILA SZÓSZOS GOMBÁVAL

Hozzávalók:

·         4 csirkemell filé
·         10 dkg mandula
·         3 ek liszt
·        
·         1 gerezd fokhagyma
·         oregano, kakukkfű, bors
·         1 tojás
·         2 ek tej
·         3 ek olívaolaj
·         2 ek vaj
·         250 g gomba (lehet csiperke)
·         1 chili paprika
·         70 ml tequila
·         csirke alaplé (lehet leveskockából is)
·         1 kis fej hagyma vagy zöldhagyma

Elkészítés:

A csirkemellet közepesen nagy darabokra vágjuk, mandulás panírba forgatjuk, majd olajban kisütjük. A serpenyőbe újra olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, fokhagymát, chili paprikát, majd a gombát és puhára pároljuk.  A szósz elkészítéséhez egy tiszta serpenyőt felmelegítünk, majd levesszük a tűzről, beleöntjük a tequilát, hagyjuk, hogy az alkohol tartalmából veszítsen kicsit, majd visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a csirke alaplevet, zöldhagymát és kakukkfüvet. Ebbe beletesszük a fűszeres gombát, vajat adunk hozzá és 3-5 percig főzzük. A kisütött csirkével tálaljuk a gombás szószt, lehet díszíteni avokádóval, köretnek barnarizst készíthetünk hozzá.


All rights reserved (c) 2014


All rights reserved (c) 2014

CHURROS

Hozzávalók:

  • 1 csésze víz (2 dl)
  • 6-7 dkg vaj
  • 2 ek barna cukor
  • fél tk só
  • 12-14 dkg liszt
  • fél tk ánizs mag (összetörve)
  • 1 tojás
  • fél tk mandula kivonat és ánizs kivonat
  • olaj 
  • fahéj, és/ vagy chilis csokoládé
Elkészítés:

Egy edényben összekeverjük a vizet, vajat, cukrot és sót. Közepes lángon melegítjük, majd amikor felolvadtak a hozzávalók, hozzáadjuk a lisztet, ánizs magot és erősen összekeverjük fakanállal. Addig főzzük, amíg egy labda formájú masszát kapunk, ami elválik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről és hagyjuk hűlni 10 percig. Hozzáadjuk a tojást, a mandula és ánizs kivonatot, elkeverjük. Olajat hevítünk egy serpenyőben, amibe belenyomjuk a kb. 8-10 cm-es tésztát egy tortadíszítő zsák (habzsák) segítségével. Aranybarnára sütjük, majd melegen fahéjas porcukorba hempergetjük, vagy chilis csokiba mártogatjuk.

QUE APROVECHE!

-KoczkacZukor/ Naky's food photography-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése