Ugyan kisütött a napocska, még nincs cseresznye és meggy szezon. Én azonban nem bírom ki addig, hát befőttel dolgoztam.:-)
Nagyon egyszerű francia édesség ez a clafoutis, 15 perc alatt előkészítettem, és aztán már csak a sütőnek kellett dolgoznia. :-)
Íme a végeredmény:
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Hozzávalók:
meggy befőtt
125 gr teljes kiőrlésű liszt
3 ek fehér liszt
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
1 csipet só
3 dl tej
3 tojás
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtettem, mert csak a gyümölcsöt használtam fel. A tésztája úgy készült el, hogy a hozzávalókat egyszerűen összekevertem. A teljes kiőrlésű liszt, a fehér liszt, a cukor és a vaníliás cukor keverékéhez hozzáöntöttem a felvert tojásokat és a tejet. A sütő formákat kikentem vajjal, majd az aljára szépen felsorakoztattam a meggyeket. Erre ráöntöttem a palacsinta tésztához hasonló masszát, és beraktam az előmelegített sütőbe úgy fél órára sülni a finomságot.
Nem lett túl édes, és jól esik a meggy savanykás íze is.
Fel tudnám falni az egészet.. de erős vagyok.. ;-)
-KcZ-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése