2013. április 30., kedd

MÁRTOGATÓS: MERT ELJÖTT AZ IDEJE

Eljött az ideje a szabad ég alatti, barátos, kajálós, lazulós, napsütéses összejöveteleknek! Eljött az ideje annak, hogy a nehéz vacsik helyett könnyed nyárit együnk. Eljött az ideje a friss és ropogós zöldségeknek és gyümölcsöknek.

Három mártogatóst készítettem, amit azért akár a barátok nélküli estéken magunk is elcsámcsoghatunk a tévé előtt. Nassolás helyett inkább rágcsáld az ezekben megforgatott répa, zeller, uborka, bébi kukorica, brokkoli vagy karfiol darabokat.


All rights reserved (c) 2013
Dekoráció: www.butlers.hu

Ricottás, paradicsomos mártogatós hozzávalói:

1 fej lilahagyma
1 ek olaszos fűszerkeverék
1 ek olívaolaj
150 gr ricotta
6-8 szem olajos szárított paradicsom
1 ek majonéz

bors


Vágd a hagymát apróra, és kezd el forró olajon párolni. ehhez tedd hozzá a nagyobb darabokra vágott szárított paradicsomot. Miután ez kihűlt, tedd mixerbe, öntsd hozzá a ricottát és tedd bele a fűszerkeveréket, a majonézt, a sót és borsot. Ha tényleg éhes vagy, akkor kenheted pirítósra is.;-)

Boros, parmezános sajtmártás hozzávalói:

250 ml húsleves alaplé
50 ml bor
1 gerezd fokhagyma
100 gr parmezán sajt
150 gr ricotta
1 ek étkezési keményítő
zöldhagyma
bors

A húsleves alapléhez tedd hozzá a bort és az apróra vágott fokhagymát, majd forrald fel. A ricottát és lereszelt parmezánt ehhez add hozzá és keverd simává. Sűrítsd be az étkezési keményítővel a mártást. Tedd bele a keverékbe a hagymát, sózd, borsozd. Melegen is fogyaszthatod pl. brokkolira, karfiolra öntve.

Kékpenészes mártogatós hozzávalói:

50 gr kékpenészes márványsajt
50 gr majonéz
2 ek friss citromlé
metélőhagyma
bors
2-3 ek tejföl

A sajtot nyomd össze villával, és keverd el a majonézzel. Add hozzá a citromlevet, sót, borsot, az apróra vágott metélőhagymát, és tejfölt. Keverd jól össze, és már mártogathatod is a roppanós zöldségeket. :-)


All rights reserved (c) 2013
Dekoráció: www.butlers.hu

1 megjegyzés: