Az egyik gasztro magazinban találtam ezt a receptet, de ahogy az már lenni szokott, én azon alakítottam kicsit, és lett belőle valami új, valami számomra még ízesebb. :-) Még soha nem készítettem kuszkuszt ezelőtt. Igazán szólhatott volna valaki, hogy ezt 5 perc alatt el lehet készíteni, és finom, klassz, sőt az állaga is isteni. Semmiképpen ne hagyd ki ezt a finomságot, imádni fogod!
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Dekoráció: www.butlers.hu
Hozzávalók:
olívaolaj
3 kis fej koktélparadicsom
2 szelet füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 fél citrom leve
200-600 gr csirkemell
1 kk őrölt gyömbér
egy késhegynyi chilli
1 kis üveg csicseriborsó (dm-ben lehet kapni lébe rakottat)
1,5-2 bögre kuszkusz
2 db tyúkhúsleves kocka
1 késhegynyi koriander
só, bors
Két bögrényi vizet feltettem forralni egy magas serpenyőben. Ebbe beletettem a két leveskockát, és amikor a víz már forrt, elzártam a gázt, belekevertem a kuszkuszt, rátettem a fedőt, és hagytam állni.
Közben a felkockázott hagymát, az apróra kockázott paradicsomot, a nagyon kicsi kockákra vágott szalonnát olívaolajon elkezdtem párolni. Amikor már illatozott a keverék, beletettem a kockákra vágott csirkemellet. Miután a csirkehusi már fehér volt, meghintettem a kevés chilivel, a gyömbérrel, a borssal, a sóval, és a kevés korianderrel. Hagytam az ízeket összefőni, összesülni.
A megduzzadt ízes kuszkuszt egy kis olajon még megpirítottam.
Ezután a csirkét és kuszkuszt összekevertem, majd hozzá adtam a csicseriborsót.
Meglocsoltam a citromlével, majd egy újabb keverés következett.
Jó étvágyat hozzá! Ki ne hagyd! Készítsd el már holnap! ,-)
-KcZ-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése