Vége az eper szezonnak. Kénytelen vagyok helyette hideg dinnyét és cseresznyét, meggyet enni szinte minden nap. ;-)
Nem tudom mi az oka annak, hogy a málna ennyire drága a zöldségeseknél, de sokadik alkalommal ezek mellett a szám után rimánkodó kis huncutságok mellett sem tudtam elmenni. Néztem őket, ők pedig engem, és tudtam, ők engem, én pedig őket szeretném.. lamúr, láv, vágyakozás.. ;-)
Azt hiszem elégedettek voltak ők is azzal a rövidke élettel amit szántam nekik:
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Hozzávalók:
A tésztához:
175 gr teljes kiőrlésű liszt
1 k sütőpor
140 gr barna cukor
50 gr kókuszreszelék
140 gr vaj
1 tk vanília aroma
2 tojás
4 ek tej
140 gr málna
A mázhoz:
200 gr xilit
85 gr vaj
60-70 gr málna
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt. A szilikonos muffin formát kicsit vajazd ki. Az összes hozzávalót keverd össze egy tálban, kivéve a málnát. A málna szemeket a végén keverd a masszához. Nem baj, ha összetörik, így is - úgy is érezhető lesz a tésztában az íze. A tésztát kanállal adagold a muffin forma mélyedéseibe. (Én a maradékot beletettem egy kenyér forma aljába, így két formájú sütit kaptam. Amit a fenti képen láttok, és amit itt lentebb.)
A xilitet, a vajat és összetört málnát együtt melegítsd fel, majd hagyd lehűlni, sőt hagyd állni a hűtőben is. Öntsd le vele a tésztát (olyan felületen ami aztán letörölhető, mert a máz lecsurog majd róla). A máz a tészta tetején megdermed majd. (Azt is megteheted, hogy ezt a mázat vajkrémmel is összekevered, és akkor keményebb krémet kapsz, amit rákenhetsz a sütire anélkül, hogy az lecsöpögne róla.)
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Jó étvágyat hozzá! Az édes szájúak imádni fogják, de aki nem eszik túl sok édességet, az is megnyalja majd utána mind a tíz ujját! ;-)
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
-KcZ-
Gyönyörűek a képek és a süti is tuti finom :-)
VálaszTörlésKöszönöm! :-) Igen, tényleg finom! Igyekeztem "egészséges" édességet készíteni, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel és xilittel. A hadművelet sikerült! ;-)
VálaszTörlés