2013. június 22., szombat

MÁLNÁS SÜTI - KÉT FORMÁBAN ;-)

Vége az eper szezonnak. Kénytelen vagyok helyette hideg dinnyét és cseresznyét, meggyet enni szinte minden nap. ;-)

Nem tudom mi az oka annak, hogy a málna ennyire drága a zöldségeseknél, de sokadik alkalommal ezek mellett a szám után rimánkodó kis huncutságok mellett sem tudtam elmenni. Néztem őket, ők pedig engem, és tudtam, ők engem, én pedig őket szeretném.. lamúr, láv, vágyakozás.. ;-)

Azt hiszem elégedettek voltak ők is azzal a rövidke élettel amit szántam nekik: 


All rights reserved (c) 2013

Hozzávalók:

A tésztához:

175 gr teljes kiőrlésű liszt
1 k sütőpor
140 gr barna cukor
50 gr kókuszreszelék
140 gr vaj
1 tk vanília aroma
2 tojás
4 ek tej
140 gr málna

A mázhoz:

200 gr xilit
85 gr vaj
60-70 gr málna


All rights reserved (c) 2013

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt. A szilikonos muffin formát kicsit vajazd ki. Az összes hozzávalót keverd össze egy tálban, kivéve a málnát. A málna szemeket a végén keverd a masszához. Nem baj, ha összetörik, így is - úgy is érezhető lesz a tésztában az íze. A tésztát kanállal adagold a muffin forma mélyedéseibe. (Én a maradékot beletettem egy kenyér forma aljába, így két formájú sütit kaptam. Amit a fenti képen láttok, és amit itt lentebb.) 

A xilitet, a vajat és összetört málnát együtt melegítsd fel, majd hagyd lehűlni, sőt hagyd állni a hűtőben is. Öntsd le vele a tésztát (olyan felületen ami aztán letörölhető, mert a máz lecsurog majd róla). A máz a tészta tetején megdermed majd. (Azt is megteheted, hogy ezt a mázat vajkrémmel is összekevered, és akkor keményebb krémet kapsz, amit rákenhetsz a sütire anélkül, hogy az lecsöpögne róla.)


All rights reserved (c) 2013

Jó étvágyat hozzá! Az édes szájúak imádni fogják, de aki nem eszik túl sok édességet, az is megnyalja majd utána mind a tíz ujját! ;-)


All rights reserved (c) 2013

-KcZ-

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek a képek és a süti is tuti finom :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! :-) Igen, tényleg finom! Igyekeztem "egészséges" édességet készíteni, teljes kiőrlésű tönkölybúza liszttel és xilittel. A hadművelet sikerült! ;-)

    VálaszTörlés