2013. december 3., kedd

DIÉTA - FORRÓ KOMPÓTOS FINOMSÁG

Az édességről nem tudok túl sokáig lemondani. A diéta miatt azonban a legszigorúbban a cukrot és a szénhidrátot kell korlátoznom, sőt.. lényegében ezekből nem is ehetek. Mégis. Muszáj valamivel jutalmaznom magam néha. De lehet ezt okosan is csinálni! ;-) Például így:

Hozzávalók:

5 közepes alma
5 kisebb körte
2 ek xilit
2 dl víz
1 citrom
3 ek zabpehely
1 bögre sovány tej
2 kanál sovány joghurt
2 ek vanília aroma
2 kk fahéj

A lakást az ünnepi illat percek alatt bejárta, és a Budapest Bár zenéjére még az edényeket is megtácoltattam. ;-)  

Elkészítés:

Vágd kockákra a meghámozott almát és körtét, majd tedd kevés vízbe és kezd el forralni. Tedd hozzá a xilitet és citromot, illetve a vanília aromát és fahéjat. Hagyd rottyanni a keveréket. A gyümölcsök hamar megpuhulnak, és a lé kicsit "kompótosodik", vagyis sűrűsödik. Ha a villával érzed a gyümölcsök puhaságát, már le is veheted a tűzről.

Egy külön tálkában forralj tejet, és tedd bele a zabpelyhet, és a két kanál joghurtot, majd adj hozzá kevés xilitet. Kevergesd ezt is sűrűsödésig. Add hozzá a sovány joghurtot is. 

Végy egy poharat vagy üvegcsét, és tégy bele először a kompótból, majd vékonyan a zabpelyhes joghurtból, majd újra a kompótból. Eheted így is, de megvárhatod azt is hogy teljesen kihűljön, és a hűtőben összeálljon. 

Ugye milyen fincsi? :-)

-KcZ-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése