Ne nézz rá, ha nem ehetsz cukrot..;-), vagy szeresd úgy a fotózást, hogy csak azért készíted el ezt az édességet, hogy meglőhesd ezt a guszta kis Shrek-ket. :-) Én a bolondok táborába tartozom, és tényleg csak azért sütöttem meg, mert kíváncsi voltam, hogy meg tudom-e csinálni, illetve hogy lefotózhassam ezt az újabb made by me-t.
Nem az alakjukat féltők desszertje.. én is csak egy darabkáját törtem le, hogy megkóstoljam. A kiscsajok szülinapi partyjai és a vattacukor jutottak eszembe az ízéről.. :-)
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Amire szükséged lesz hozzá:
6 tojás fehérje
2 ek étkezési keményítő
2 ek ecet
1 csipet só
1 tk vanília aroma
40 dkg porcukor
1 üveg magozott meggy
Elkészítés:
A fehérjékbe tegyünk bele egy csipet sót. A porcukrot keverjük össze a
keményítővel. Kezdjük el verni a tojás fehérjét gépi habverővel. Amikor már megemelkedett, adjuk hozzá az ecetet, és 2-4 kanalanként a
keményítős porcukrot.
A habot addig verjük, amíg a massza ragacsos és tömör nem lesz.
Ezek után a szilikonos sütőpapírra, vagy szilikonos lapra halmozzuk rá a habcsókot kör alakúra. A közepére formázzunk egy mélyebb lyukat, amibe majd a meggyet tesszük. Miután az előmelegített sütőbe a habcsók úgy 10-15 percet sült, tegyük a lyukba a meggyet, és dugjuk vissza sülni az édességet. Amikor már szép barna a habcsók ruhája, ki is vehetjük hűlni! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése