2013. március 19., kedd

LEMON CURD.. AZ ÁÁÁÁÁDEFINOOOM

Ááááá, de finom, de finom, de finom.. el sem hiszem, hogy én készítettem.. AttttyaÚrIsten.. és tényleg én készítettem.. Észrevettétek, hogy már a mosogatás miatt sem panaszkodom? :-) Ez nem jelenti ám azt, hogy ne várnám továbbra is a felajánlásokat arra a mosogatógépre..;-)


All rights reserved (c) 2013


Az van, hogy komolyabb édességet már csak azért is félek készíteni, mert annak ellenállni, és mértéket tartani nem egy egyszerű dolog. Nem jellemző rám sem a hajnali futás, sem az ebéd utáni edzés, de még squash-olni sem járok túl gyakran..;-) Ennél fogva nem ehetek meg bármit és bármennyit. 

Most mégis egy nassolós dolgot készítek, mégpedig egy olyan citromkrémet, amit az angolok rendszeresen fogyasztanak, és amit kenhetsz vagy rakhatsz túró kockára, browniera, kalácsra, tejberizsre, palacsintára, muffinra, egy egyszerű tea kekszre, és ami úgy két héten át tárolható hűtőben. Vagyis kifejezetten jó arra, hogy két kanálnyi citromkrém elfogyasztása után lezárd az üveg tetejét, és visszatedd azt a helyére. Váratlan látogatás esetén pedig csak a kekszet kell elővedd és ezzel a finomsággal tálalhatod is. Tutti sikere lesz! :-)

Hozzávalók:

10 dkg vaj
25 dkg nádcukor
5 db tojás
3 citrom leve
1 kk étkezési keményítő

Elkészítés:

A citromok héját lereszeljük, belefacsarjuk mindnek a levét, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, és gőz fölött ezt a masszát addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Ha ez kész, akkor félre tesszük hűlni. Ha kihűlt, beleütjük a tojásokat, beletesszük az étkezési keményítőt és kézi habverővel az egészet jól összekeverjük. Kis láng felett úgy 10 percen át kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Töltsd a krémet üvegcsékbe és tárold a hűtőben!

:)


All rights reserved (c) 2013


1 megjegyzés: