Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Először Toscana-ban ettem kókuszos joghurtot. Minden kint töltött napra vettem belőle egyet, egyszerűen imádtam. Azóta várom, hogy végre itthon is lehessen kapni, de sajnos a kókusz itthon keverve van ananásszal vagy más gyümölcsös ízzel.. Vagyis itt az egyik ok, amiért ma magam készítettem ezt el.
A kókuszos joghurtom sovány joghurtból, kókusz tejporból, kókusz reszelékből és egy kevés xcilitből készült. Az arányok rád vannak bízva, attól függően hány adagot akarsz készíteni.
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
A másik ok, hogy a gyümölcsös joghurtokban gyakran ugyanannyi zsír és cukor van, mint egy szelet csokoládéban, vagyis egyáltalán nem jó minden nap - akár többször is - a boltokban kapható gyümölcsös joghurtot enni. Mivel még nincs itt a friss piros gyümölcsök ideje, emiatt nem tudtam még turmixot készíteni belőlük. Hál' Istennek ma már lehet kapni olyan lekvárokat, amibe nem tesznek plusz cukrot, vagyis csak a gyümölcshús az összetevője. A szüleim elraktak nekem olyan szilva lekvárt, amit cukor nélkül sütöttek ki nekem.. de sajnos abból már nem maradt így a tél végére..;-) Emiatt vásárolhattam most én is egy üveggel.
Vegyél cukor mentes szilva és sárgabarack lekvárt, ebből tégy egy réteget a tálkád aljára. A sovány joghurtot keverd össze a darált mákkal, és ezt rétegezd a lekvárra. Tedd egy kis időre a hűtőbe, majd fogyasztásnál keverd jól össze a rétegeket!
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Azoknak akiknek nem számít a kalória, javasolom a brownie-t kókuszos joghurttal megöntözve. Jajj, de finoooom.. volt.. ;-)
-KcZ-
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése