2013. május 13., hétfő

GORDON VACSORÁJA

Gordon azt mondta tegnap este a tévében, hogy ez a kajcsi gyorsan kész van. Neki mindössze három percre volt szüksége, és már gőzölgött is a vacsorája a képernyőn..;-) Vagyis ma hazaértem, és korgó gyomorral belevágtam. Fél óra után már tömtem is a bendőmet. 

Sajnos a tésztám a keverés után nem maradt szép hosszú és kunkori, hanem darabokra esett.. hogy lehet hogy Gordonnak nem? Valaki mondja meg nekem mi a titka annak, hogy a főtt tészta egyben maradjon, ha más hozzávalókkal keverem azt össze.. Mi a titka ennek? :-)

Csudaízes lett a vacsim a kevés és egyszerű összetevő ellenére. Kóstoljátok meg! 
Kellemes vacsit holnapra! ;-)


All rights reserved (c) 2013
Dekoráció: www.butlers.hu

Hozzávalók:

csirkemell
brokkoli
fokhagyma
tészta (metélt)
szójaszósz
olívaolaj
bors

Elkészítés:

Vágd fel apró csíkokra a kb. fél kilós csirkemellet. Vágd fel vékony karikákra a 3-4 szem fokhagyma gerezdet. Vágd fel a két tenyérnyi brokkolit. A brokkolit nem kell előfőzni! Amíg elkészíted a husit, tedd fel főni a tésztát. Pirítsd meg a csirkét, majd add hozzá a fokhagymát, a sót, borsot, vegetát és adj hozzá jócskán szója szószt. Pirítsd, forgass rajta egy párat, majd tedd hozzá a brokkolit nyersen. Forgass még párat, keverd össze a finomságokat, és amikor már látod, hogy a hús barnul és a brokkoli átpárolódott, akkor vedd le a lángról. Miután a tészta átfőtt, keverd össze azt a húsos brokkolival. Kóstold meg, és ha a szójaszószt nem érzed, önts még rá belőle.

Jó étvágyat!

:-)

KcZ  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése