Kaptam ajándékba eredeti olasz parmezán sajtot, olyan nagyot, amekkorát eddig még nem látott a kis háztartásom. Ebből egyértelműen az következett, hogy parmezános ételt készítettem. Nem, nem tésztát, és nem rakottat. Én valami könnyed rágcsára vágytam. :-)
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
Tallért készítettem. Ne haragudjatok, de nem méricskéltem a hozzávalókat. Nem lehet elrontani, annyit eszel majd amennyi alapanyagot előkészítesz. Itthon ilyen háromszögekbe csomagolva lehet megvásárolni a parmezánt. Én kb. két ilyen háromszögnyi parmezánból készítettem kb. 12 db tenyérnyi nagyságú tallért.
Hozzávalók:
parmezán sajt
2 ek szezámmag
1 tk bazsalikom
A reszelt parmezánt keverd össze a szezámmal és bazsalikommal (ez utóbbit ki is hagyhatod), majd nagy méretű pogácsaszaggatóba beleszórva formázz köröket a szilikonnal befedett tepsidbe. Az előmelegített sütőben úgy 15 percen át süsd. Miután kivetted a sütőből, hagyd kihűlni! :-)
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
-KcZ-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése