Tegnap este egyszerre mostam és teregettem, hajat mostam és szárítottam, főztem és mosogattam, fotóztam, és szedtem le a türkiz körömlakkomat..
De amikor mindennel végeztem, és végre megehettem ezt a meleg salátát, a biztonságos kis kuckóm otthonos fílingje és az ízek csodás egyvelege vette át a rohanás helyét. :-)
A telet búcsúztatom ezzel a vacsorával, és remélem a tavasz tényleg beköszönt napokon belül, és marad is végleg. Minél többet főzőcskézek, annál nagyobb bennem a szeretet, és a csodálkozás, hogy eddig hogyan is hagyhattam ki az életemből ezeket a felejthetetlen íz-élményeket. Változok. Mindenhogyan. :-)
Photo by Naky: http://www.facebook.com/naky.photography
All rights reserved (c) 2013
A hozzávalók:
1 fej kínai kel
feta sajt
200 gr császárszalonna
4 szelet rozs kenyér
só
Öntet:
4 ek tahini
1 ek olívaolaj
1 ek méz
fél citrom leve
só, bors
3-4 kanál víz
Az elkészítés:
A kínai kel leveleit széles csíkokra vágtam, kivágva és kidobva a vastagabb szár részt. Ezt a szeletelt káposztát a sós, már forrásban lévő vízbe tettem, de egy perc után el is zártam a gázt, és amíg a kockákra vágott császárszalonnát pirítottam, a kínai kel leveleit ebben a forró vízben áztattam. Miután a császárszalonna megsült, annak a zsírjában kisütöttem a kenyér kockákat is. A kelről leöntöttem a vizet, majd összekevertem a császárszalonnával.
Az öntet a hozzávalók egyszerű összekeverésével készült el.
Miután a salátát kitettem tányérra, meghintettem a pirított kenyérrel, megöntöztem a szósszal, és rádaraboltam a feta sajtot.
Imádnivaló meleg vacsora!!!
-KcZ-
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése