2013. február 27., szerda

TÚRÓS-SÁRGABARACKOS FELFÚJT

Aki ismer, az tudja, hogy a túrós rétes a kedvenc édességem. Hogy miért? Mert nincs tésztája, a réteslapok csak összetartják az ízletes túrót, ami számomra a mennyei manna. Ma azonban minden megváltozott.. a kedvencem többé már nem a túrós rétes, hanem a túrós-sárgabarackos felfújt. Semmi tészta, csak a citromos, vaníliás, barackos felfújt túrókrém. Istenem, köszönöm ezt az új felfedezést.. és Istenem, kérlek óvj meg magamtól, ne engedd, hogy párnát növesszek a hátsómra.. :-)))


All rights reserved (c) 2013

A recept:

Hozzávalók:

Minden kapható a legkisebb közértben is, így nem igényel különösebb előkészületet.

1 nagy citrom héja és leve
50 dkg túró
3 tojás fehérje és sárgája
5 dkg sütőmargarin
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
7 dkg étkezési keményítő
1 nagy üveg sárgabarack befőtt
mandula forgács
vaj


All rights reserved (c) 2013



All rights reserved (c) 2013

Elkészítés:

A citromot megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. (Olyan büszke voltam magamra, hogy már a citrom facsarásához és a héj reszeléséhez is van konyhai kütyüm..:-)) A túrót villával áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk (sikeresen vettem az akadályt), a fehérjét kemény habbá verjük (szoszo.. az lett). A margarint simára keverjük a tojássárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, az étkezési keményítővel és a túróval, és a végén beleforgatjuk a tojáshabot. (Na ez az a pont, amikor már el lehet kezdeni nyalakodni.., főleg, ha a kezeddel "gyúrod" össze a masszát ;-)) A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, a túrókrém felét belekanalazzuk. Rakunk rá barackot, és lefedjük a maradék krémmel. Megszórjuk mandulával, rakunk rá egy apró darab vajat, és a sütőben kb. 40-50 percig sütjük. 



All rights reserved (c) 2013


-KcZ-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése