2013. február 3., vasárnap

ÚJDONSÁG - A KÁPOSZTÁBAN LUBICKOLÓ HAL

Egy amerikai receptet készítettünk el tegnap Vikivel. Halas ételünkhöz kiválóan passzolt a tenger élőlényeitől hemzsegő Pí élete című film is, amit ebéd után megnéztünk. Csak ajánlani tudom, 3D-ben - bár a normál módon vetített változata is - maradandó élményt nyújthat!

Az eredeti receptet mi egy kicsit átalakítottuk, hozzátettünk és elvettünk, de a lényeg nem változott: káposzta és hal. Kicsit idegen lehet ez nekünk, mert a káposztáról az igazi magyaros ételeink, mint a székelykáposzta, a paradicsomos káposzta, a káposztás tészta és káposztás rétes jutnak eszünkbe.. de hogy a hal és a káposzta.. no ilyet még nem hallottunk.

Ennek ellenére csak azt tudom mondani, hogy ne féljetek tőle, mert mi csajok nem egy, hanem több tányérral is ettünk belőle. :)


All rights reserved (c) 2013

Hozzávalók:

- tengeri hal (a legjobb az lenne, ha füstölt ez a hal, de ha nem az, az sem baj) - egy mélyhűtött csomagnyi
- rák (tudjátok olyan kis aprók.. amik a sütésnél még apróbbá esnek össze..:) - egy mélyhűtött csomagnyi
- krumpli - ízlés szerint 5-8 darab
- 1 kisebb fej káposzta vékony szeletekre vágva
- 2 nagyobb fej hagyma
- 3 tojás
- 1,5 kanál ecet
- 1 citrom
- olíva olaj
- fűszerek: kakukkfű a halra és rákra, só, bors 

Elkészítés:

Főzzük meg a nagyobb darabokra felkockázott krumplit, majd tegyük félre. Főzzük meg a felcsíkozott káposztát is, ízesítsük sóval, borssal. Ezt is tegyük félre. Süssük ki olajon a rákocskákat, majd a nagy kockányi darabokra szeletelt tengeri halat. Ízesítsük sóval és kakukkfűvel. Ezután egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a csíkokra felszeletelt hagymákat, és adjuk hozzá a főtt káposztát. Közben ízesítsük ezt újra sóval, borssal és az ecettel. Amint ez a pirítási folyamat befejeződött, vegyünk elő egy tepsit, és rétegezzük bele a hagymás káposztát, a krumplit, a rákocskákat és a halat. Közben alakítsunk ki az étel közepén három lyukat, amibe beleütjük a három tojást. Tegyük az egészet előmelegített sütőbe, és 15 percen át süssük még. Citrommal megcsorgatva tálalható.

Jó étvágyat hozzá! :)  

-KcZ-



All rights reserved (c) 2013





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése