2013. október 5., szombat

KANALAZÓS PITE


All rights reserved (c) 2013

Ismét kezdhetném azzal, hogy hát az úgy volt.. hogy lusta voltam vajas tésztát készíteni.. :-))) Naaa.. van ilyen ám.. :-))) Szóval vettem leveles tésztát. A zacskóban két tészta volt feltekerve. Az egyikkel kibéleltem az előre kivajazott pite formát, a másikból pedig édességet csináltam. (Lásd a következő bejegyzést.)

Felkockázott bacont, hagymával megpirítottam. 5 db tojást főztem. Kecskesajtot durva darabokra tördeltem. Spenótot egy doboz mascarponéval összekevertem. Ezt nem fűszereztem, ugyanis a bacon és sajt elég sós és ízes hozzávalók.

A leveles tésztára ráöntöttem a spenótos mascarponét, ami félig töltötte a tálat. Ebbe beleszórtam a hagymás bacont. Rátettem a szeletelt tojásokat, majd a durvára tört kecskesajtot. Kb. fél órán át sütöttem a legmelegebb hőfokon.

Mivel lusta voltam.. és nem készítettem el a vajas tésztát.. hát meg is jártam.. Azért lett kanalazós pite az ételem neve, mert a leveles tészta aljjal nem tudtam kiemelni a pitét a tálból. Vagyis kanalazhattam az amúgy isteni ebédet a sütőtálból. :-) Vagyis te vagy vajas tésztával készítsd a pitét, vagy csattos formát használj.. 

Persze kanalazhatod te is sütő formából.. ;-)


All rights reserved (c) 2013
-KcZ-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése